Az élelmiszer feldolgozottsága
2024. 07. 01. 16:25:01
A tej és feldolgozási módjai
A tej az egyedüli táplálék, amelyik természetes körülmények között az egyik élő szervezetből a másikba folyik át. Az emberi tejnek megvan a maga sajátossága, ami nem jellemzőek az állatok tejére, valamint az állatok teje is különbözik egymástól összetétel és tulajdonságok alapján.(1) Azonban az közös hasonlóság, hogy az utódok egy élő szervezetből kapja a tejet és fogadja magába az abban lévő életrőket. Ez az állítás minden emlősre igaz. És itt egy probléma keletkezik: hiszen ezt a terméket a természet szándéka szerint frissen kell fogyasztani, de nekünk embereknek ez nagyon ritkán adatik meg. Kinek van ma tehene a háza mellett, hogy azt frissen fogyaszthassa?
2024. 06. 18. 12:22:40
Fenntartható mezőgazdaságot!
Élelmiszertermelés állatok nélkül?
Föld szerves trágya nélkül?
Bolygómentés laboratóriumokban?
Ne dőlj be!