Leírás
Különleges: A magas minőségű liszt, a nyers zöldségek, a kíméletesség, a gondosság, a türelem, a nagyrészben kézzel végzett munkafolyamatok, a válogatás, a klasszikus és a fejlett tésztaipari technológiák megfelelő összhangja teszi egyedivé és különlegessé a tésztáikat.
Főtt zöldséggel: A nyers zöldséget megfőzzük, leszűrjük, majd összeturmixoljuk. Így pürésítve adagoljuk dagasztás közben a liszthez. A zöldség rostja keveredve a liszttel, más állagú - kicsit könnyedebb - durum tésztát eredményez.
Bronz formával készült: A dagasztott pihentetett alapanyag formázása bronz eszközzel történik. Ezáltal a felület érdesebb, rusztikusabb lesz, a tészta felülete pedig 'megnő' és jelentősen jobban tudja a mártást felvenni. A mártás nem csúszik le a tésztáról.
Pihentetett: A pürésített zöldséggel összedolgozott, dagasztott tészta minősége és szerkezete jelentősen megváltozik egy rövid kis pihenőtől, a formázás előtt. A liszt szemeknek van idejük megduzzadni. Így a formázáskor könnyebben alakul ki a tészta megfelelő sikér szerkezete.
Kíméletesen szárított: Minél lassabban és minél szabályozottabb hőmérsékleten és páratartalmon szárítják a tésztákat, azok annál rugalmasabbak és a külső hatásoknak ellenállóbbak lesznek.Tojás nélküli: A kiváló minőségű durum lisztnek magasabb és jobb minőségű a sikértartalma, mint az átlag 'puha' búzának. Ezért nem szükséges hozzáadott ’ragasztó’ tojás a készítéséhez, anélkül is kiváló minőségű a tészta.
Kézzel válogatott, csomagolt: A tésztáink nagy részét kézzel vágjuk és válogatják. Ennek célja, hogy a tasakokba a hosszú, ép és egész szálak kerüljenek.
Összetevők/tápanyagtartalom
Durum liszt (durum dara), 10% sárgarépa püré, só
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1493 kJ / 354 kcal
Zsír 1,5 g
- amelyből telített zsírsavak 0,36 g
Szénhidrát: 73 g
- amelyből cukrok: 3,5 g
Fehérje: 12,5 g
Só: 1,2 g