Leírás
100 % alakor ősbúza száraztészta, a világ legősibb, legtisztább búzájából. Tojásmentes tészta.
Az egész Európában egyedülálló termékcsalád tagja a sodrott csiga.
Összetevők: bio alakor ősbúzaliszt, víz
Főzési idő: 10-12 perc
Meglepően kellemes íz, teljes értékű ősbúzából. Az emberiség első gabonájából készített különleges minőségű száraztészta varázslatossá teszi ételeinket, megnyugtatja lelekünket. Egy új márka születése, a minőségi, és tudatos táplálkozásért.
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Tárolása : napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Összetétel/Tápanyagtartalom
Összetevők: bio alakor ősbúzaliszt, víz
Átlagos tápérték / 100 gEnergia : 1556kJ / 367 kcal
Zsír : 1,9 g amelyből telített zsírsavak : 0,3 g
Szénhidrát : 73 g amelyből cukor : 2,6 g
Élelmi rost : 2,5 g
Fehérje : 14 g
Só : 0 g
A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.