Leírás
CIKÓRIA KÁVÉ Az egyik legősibb és legértékesebb zöldségnövényünk.
Koffeinmentes, értékes antioxidáns, magas vitamin és ásványianyag tartalmú pótkávé.
Fogyaszthatják koffein érzékenyek, terhesek, szoptatóanyukák, szív- és érrendszeri problémával küzdők, magas vérnyomás betegségben szenvedők, hisztamin intoleranciások, akik érzékenyek a kávéra.
Elkészítési javaslat: 1 liter hideg vízbe tegyünk 3 púpozott evőkanál cikória kávét. 3-4 percig forralva főzzük fel és 5 perc állás után szűrjük le. Filteres kávéfőzőben is elkészíthetők.
Meghatározó szereplője a korszerű táplálkozásnak és a téli friss, zöldségválasztékot bővíti. Rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést. Ásványi sót, kalciumot, káliumot, foszfort, meszet tartalmaz. Közel annyi A-vitamin található meg benne, mint a sárgarépában, C-vitamin tartalma jelentéktelen. Gyökerében tejnedv, valamint 15% inulin található, ez utóbbi adja a cikóriakávé kesernyés ízét. A gyökere mellett a levelében is található tejnedv. A cikória gyökerét pótkávé- és inulingyártásra használják.
Összetevők/tápanyagtartalom
Összetevők: 99 % cikóriaaszalvány, napraforgó olaj
Általános tápérték 100 g termékben
Energia: 1429 kJ/ 339 kcal
Zsír: 0,7 g
amelyből telített zsírsav: 0,1 g
Szénhidrát: 67 g
amelyből cukor: 3,6 g
Rost: 22 g
Fehérje: 5,2 g
Só: 0,99 g
A csomag 67 adagot tartalmaz