Leírás
Az alakor gyöngyként ismert hántolt ősbúza szemek selymesen lágy ízével valódi gasztronómiai csodát varázsol. Levesbetétként, köretként, rakott és töltött ételekbe, vagy salátaként egyaránt használható
Összetevő: alakor hántolt ősbúza
Kétszeres mennyiségű vízben, 10-15 perc főzés alatt elkészül.
A gersli – minként a más gabonákból, például árpából készült gerslik is – hántolva, felszínük koptatva/érdesítve van. Ezáltal vízbe téve könnyebben megszívják magukat nedvességgel, hamarabb megpuhulnak, megduzzadnak.
Így az alakor ősbúza gerslink 10-15 perc főzési időt igényel, míg az érdesítés nélküli változat legalább 50 perc főzés után lesz puha, fogyasztható.
Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Összetétel/Tápanyagtartalom
Összetevő: alakor hántolt ősbúza
Átlagos tápérték / 100 g Energia 1404 kj/332 Kcal
Zsír 2,2 g ebből telített zsírsav 0,3 g
Szénhidrát 62,1 g ebből cukrok 2,5 g
Élelmi rost 8,4 g
Fehérje 11,8 g
Só 0,01 g