Naturgold Bio Alakor Sütőferment kovász neveléshez 100g
755 Ft
Menny.:db

Naturgold Bio Alakor Sütőferment kovász neveléshez 100g

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Naturgold Hungarya Kft Naturgold Hungarya Kft
Kívánságlistára teszem
755 Ft
Menny.:db

Leírás

Alakor lisztből és vízből készült száraz kovász, melyből víz hozzáadásával egyszerűen és gyorsan aktív kovászt nevelhetünk. 

A kovászunkat tovább etethetjük és így akár évekig is kiválóan alkalmas lesz kenyérsütésre. A száraz kovász jó megoldást kínál arra az esetre, ha tönkrement a kovászunk és gyorsan aktív kovászra van szükségünk – mint tudjuk ahhoz, hogy kenyérsütéshez alkalmas friss kovászt neveljünk minimum 7-8 napra van szükségünk-, de arra az esetre is jó megoldást kínál, ha nem akarunk folyamatosan aktív kovászt tartani, etetgetni.

A benne lévő tejsav baktériumok hatására a kenyértészta gyönyörűen megkel, a kenyér ropogós héjú és lukacsos szerkezetű lesz.

A kovász rendkívül kedvező élettani hatású, segít lebontani a gabonában lévő glutént, és gondoskodik a kenyér sütés közbeni térfogat növekedésről. Ez a fermentálási folyamat egyben pozitívan befolyásolja a kenyér ízét, állagát és eltarthatóságát.

A fermentáció egy egyedi erjedési folyamat, mely a kenyér összetevőin kívül elsősorban a szobahőmérséklettől, illetve a környezet mikrobakteriális klímájától függ. A kenyér belső szerkezete és a külső megjelenése ezért mindig eltérő lehet és így a sütés valódi kreatív élménnyé válik.

Glutént tartalmaz • Vegán • Laktózmentes • GMO mentes
Jól lezárva, száraz és hűvös helyen tárolandó!

Összetevők/tápanyagtartalom

Összetevők: teljes őrlésű BIO Alakor liszt*, víz

Átlagos tápérték/100 g:   Energia: 1501 kJ (355 kcal)

Zsír: 2,8 g   amelyből telített zsírsavak:   0,42 g

Szénhidrát:  67,7 g    amelyből cukor:  0,35 g

Rost: 6,6 g

Fehérje:  11,4 g

Só:   <0,005 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!