Leírás
A durumbúza más néven: makaróni búza, keményszemű búza, üveges búza, egy keresztezésekkel és háziasításokkal létrehozott búzafajta.
Már időszámításunk előtt is használták.
A durum latinul keményet jelent, ami utal arra, hogy a durumbúza az összes búzaféle közül a legüvegesebb szerkezetű, így a legkeményebb.
Szénhidrátjainak felszívódási módja a legjobb az összes gabonaliszt közül, mivel lassan, fokozatosan oldódnak fel, így nem emeli meg ugrásszerűen a vércukorszintet.
Összetevő: durumbúzaliszt
Tárolása: Napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Összetevők/tápérték
Összetevő: durumbúzaliszt
Átlagos tápérték/100g
Energia: 1500 kJ / 358 kcal
Zsír: 1 g amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 74 g amelyből cukor: 0,2 g
Fehérje: 11 g
Só: <0,002 g