Leírás
A rozslisztet elsősorban kenyér sütéséhez használják.
A rozs sikértartalma jóval alacsonyabb a búzáénál, nem annyira dagad meg a belőle készített kenyér. Így a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. Ez ellensúlyozható, ha búzaliszttel vegyesen használjuk, vagy sikért adunk hozzá.
A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre.
Magas B1-vitamin-, kalcium-, niacin tartalma szintén emeli tápértékét.
A teljes kiőrlésű liszt jelentős élelmi-rost tartalma miatt rendszeres fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet és az élelmi-rost hiány okozta betegségek kialakulását.
Glutént tartalmaz!
Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Összetevők/Tápanyagtartalom
Energia: 1410 kJ / 337 kcal
Zsír: 1,7 g amelyből telített zsírsavak: 1,3 g
Szénhidrát: 66 g amelyből cukor: 0,2 g
Fehérje: 9,3 g
Só: 0 g
A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.